Jolo i våra hjärtan, Lennart Svedin, 2020.
Jolosällskapet firar 2020 hundraårsminnet av Jan Olof Olssons födelse med att ge ut boken "Jolo i våra hjärtan" av Lennart Svedin.
Redaktör Johan Erséus
Formgivning Björn Westberg
Omslagsteckning Ulf Sveningson
 

Så minns vi Jolo, Johan Erséus och Gunnar Hedin 2014

Stockholmaren som blev HIF:are, Johan Erséus

Helsingborgs Dagblad 3 juni 2007

Författaren på läktaren, Kurt Mälarstedt

Dagens Nyheter den 28 december 2007.

Ett engelskt modelejon från Birkastan, Johan Erséus
Parnass 1 / 2013

Allsvensk idyll, Johan Erseus

Sommaren 2007 utkom boken "Allsvensk idyll", med ett sextiotal av Jolos idrottstexter från OS, VM, boxningsgalor, cykeltävlingar, skidlopp och inte minst fotbollsmatcher. Bokens redaktör Johan Erséus har skrivit om Jolo och idrotten, Jesper Högström om Jolo och fotbolls-VM 1958 och Vibeke Olsson om sin pappa som plötsligt fick dela intresse med två sporttokiga tonårsdöttrar.

Boken är på 272 sidor, omslag i kartonnage. Den kan köpas via sällskapet för 200 kr inkl porto. Sätt in pengar på pg 43 06 67-6 och ange namn, adress och "Allsvensk idyll".


De 100 första böckerna i upplagan har numrerats. Dessa säljs för 250 kr inkl porto. De är avsedda för sällskapets medlemmar. Den som är intresserad av att beställa ett numrerat ex kan maila till johan.erseus@telia.com.

"Jolo - den förarglige iakttagaren", Göran Leth

"Jolo - den förarglige iakttagaren", kom ut hösten 2007, och är den hittills mest omfattande presentationen av Jan Olof Olsson.


Göran Leth, docent i litteraturvetenskap, medieforskare och Jolosällskapets ordförande sedan starten, presenterar både människan och skribenten Jolo.


Boken redogör för hans liv från uppväxten i Birkastan i Stockholm till de sista åren på Dagens Nyheter. I sin analys av Jolo som journalist och författare fokuserar Göran Leth på hans verk om England, Irland och första världskriget.


"Jolo - den förarglige iakttagaren" ges ut av Carlssons förlag och kan inte beställas genom Jolosällskapet.

 

Se videoboktips om boken på Youtube